Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Розпочинається проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 15.05.2023 14:58
Кількість переглядів: 2250

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує, що в третій декаді травня 2023 року на територіях Пулинської  селищної  ради та Курненської   сільської ради буде  проведенна весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Фото без опису

Цього року, враховуючи запроваджений в країні військовий стан, весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу  принад , які містять високоімунну, безпечну вакцину.

    Загалом під обробку підлягає 11408 км² території Житомирської області, на якій буде використано 328,316 тис. доз вакцини , із розрахунку на 1 км²  - 25 приманок . Площі територіальних громад які підлягають обробці : Пулинська селищна рада – 396,16 км² , буде використано 9,904 тис.доз вакцини; Курненська сільська рада -273,06 км², буде використано 6,827 тис.доз вакцини;  

Фото без опису

Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

 Звертаємось  до жителів ОТГ з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також, під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте , щоб вони не торкалися брикетів ,-  якщо дика тварина відчує на приманці запах людини , вона її не їстиме.  

Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведена під контролем спеціалістів Житомирського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Житомирській області та Пулинського відділу Житомирської обласної лікарні ветеринарної медицини з подальшим здійсненням контролю за ефективністю імунізації.

 

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь