Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Українці можуть долучитися до розбудови безбар’єрного простору в Україні

Дата: 26.09.2024 15:18
Кількість переглядів: 580

Свої ідеї та ініціативи за цією тематикою громадяни та профільні громадські організації можуть запропонувати до 30 вересня поточного року. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Радниці-уповноваженої Президента України з питань безбар’єрності Тетяни Ломакіної.

Українці можуть долучитися до розбудови безбар’єрного простору в Україні

Це стало можливим у межах Плану заходів з реалізації Національної стратегії безбар’єрності на 2025–2026 роки. Він допоможе формувати відповідну політику для людей з інвалідністю, ветеранів з інвалідністю, людей старшого віку, молоді, жінок та батьків, які виховують маленьких дітей.

Зокрема, план охоплюватиме доступність інфраструктури, транспорту, освіти, охорони здоров’я, публічних послуг, працевлаштування, спорту тощо.❗️

Надіслати пропозиції можна до 18:00 30 вересня за цим посиланням. Вони будуть розглянуті й опрацьовані експертами спільно із профільними міністерствами.

Нагадаємо, що Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору до 2030 року була ініційована Першою леді Оленою Зеленською та ухвалена Кабінетом Міністрів у 2021 році. Її мета — створити простори, послуги й інформацію без бар’єрів для всіх груп населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь