A A A K K K
для людей із порушенням зору
Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Онлайн - конференція з уповноваженим Презедента України з прав дитини Миколою Кулебою.

Дата: 16.07.2020 16:29
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

16 липня 2020 року начальник служби у справах дітей Ольга Мартинчук взяла участь у онлайн-конференції де уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба  презентував результати щорічного моніторингу закладів інституційного догляду та виховання дітей.

Участь у заході взяли міністр соціальної політики Марина Лазебна, т. в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, директор Alinea в Україні, керівник проекту SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance Танія Санфорд Аммар, регіональний директор Фонду Lumos у Європі Ірина Маланчук.

Моніторинг системи інтернатних закладів проводиться уповноваженим з прав дитини в межах реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

Микола Кулеба привернув увагу учасників конференції до основних тенденцій, які відображають просування реформи деінституціалізації, зокрема щодо зміни мережі закладів; кількості та вікових характеристик дітей, які в них виховуються, їхнього стану здоров’я; кадрового та фінансового забезпечення закладів.

Дані моніторингу демонструють поступ у впровадженні Національної стратегії, а також окреслюють проблеми, на розв'язанні яких потрібно зосередитись для успішної реалізації цієї реформи.

            Курненська територіальна громада в рамках даної стратегії в 2019 році сесією сільської ради затвердила план розвитку послуг забезпечення законних прав і інтересів дітей в Курненській ОТГ на 2019-2026 рр. Службою у справах дітей, старостами, директорами освітніх закадів громади проведено з батьками діти, яких навчаються в інтернатних закладах, роз’яснювальну роботу та повідомлено про доступні   послуги на території громади де 6 батьків перевели дітей на інклюзивне навчання до закладів освіти Курненської територіальної громади. На даний час ще батьки  5 дітей з нашої громади готують документи на навчання в спеціалізованих закладах згідно медичних показань відповідно до нової Постанови Кабінету Міністрів від 20.06.2020р. №586 .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь