Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

ЗУ № 985-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції»

Дата: 20.01.2021 20:31
Кількість переглядів: 1039

Фото без опису

Додаток 3 до листа № 24

ЗУ № 985-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції»

Коротка довідка

Державний аграрний реєстр (ДАР) - це державна автоматизована інформаційна система збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції.

Звертаємо Вашу увагу на те, що впровадження ДАР має на меті створення електронної інформаційної системи, функціональність якої дозволяє державі та органам місцевого самоврядування:

 • здійснювати прозоре адміністрування, спрямування та розподіл коштів державної підтримки в АПК за допомогою електронних засобів;

 • вести облік аграріїв-отримувачів державної допомоги;

 • надавати зручні електронні сервіси аграріям, зокрема відображення у “кабінеті аграрія” інформації про землю, зареєстровані речові права оренди, а також зареєстрованих тварин;

• отримувати статистичну інформацію для органів державної влади та місцевого самоврядування, здійснювати комунікацію, тощо.

Окрім цього, для громади ДАР стане джерелом актуальної інформації про наявних на території територіальної громади (ТГ) сільськогосподарських товаровиробників, обсягу земель в їх обробітку та зареєстрованих тварин, а також інших відомостей для більш ефективного розвитку сільськогосподарського потенціалу громади.

Впровадження ДАР потребує від ТГ:

 - наявність в ТГ особи, яка пройшла відповідний тренінг або самостійне навчання з використанням Операційного посібника для операторів-консультантів ДАР;

 - комп’ютер.

Наявність оператора-консультанта ДАР в ТГ сприятиме розвитку місцевих сільськогосподарських товаровиробників, який проконсультує з важливих для аграрія питань, в тому числі, щодо виправлення помилок в ДЗК та допоможе подати заявку на участь в програмах державної підтримки.

В свою чергу, для сільгоспвиробників ДАР забезпечить:

- спрощену реєстрацію із метою отримання бюджетної підтримки,

 - автоматичну перевірку їхнього статусу через доступ до інших держреєстрів і кадастрів,

- просте подання заявки на отримання державної підтримки,

 - швидку перевірку відповідності критеріям надання підтримки,

- можливість оцінки ефективності застосування заходів підтримки,

- публічність розподілу коштів державної підтримки,

- спрощений доступ до банківського фінансування і програм кредитних гарантій,

 - формування "єдиного кабінету аграрія", що дасть змогу отримувати державні сервіси, взаємодіяти з реєстрами та кадастрами, зокрема при реєстрації земельних ділянок або виправленні помилок у державному земельному кадастрі (безпосередньо в цьому кабінеті можна буде отримати необхідні довідки, витяги та інші документи, тобто, відпаде необхідність їздити в район за довідками та ін. необхідними документами, стояти в чергах та витрачати додаткові кошти на дорогу).

Реєстрація в державному аграрному реєстрі буде безкоштовною та добровільною. Зареєструватися можна на сайті ДАР: https://www.ar.gov.ua/#home. Вносити відомості до реєстру сільгоспвиробник зможе безпосередньо сам. Вони перевірятимуться через інші офіційні державні реєстри. Реєструватися можуть будь-які виробники сільськогосподарської продукції, незалежно від зареєстрованої форми господарювання. Це можуть бути не лише агропідприємства чи фермери, але й так звані «одноосібники», які зараз не зареєстровані, але хочуть запровадити професійний бізнес


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь