Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

У Курненській громаді обрали очільницю Молодіжної ради.

Дата: 29.12.2021 10:00
Кількість переглядів: 2882

Фото без описуНещодавно на сесії Курненської сільської ради прийняли рішення про створення Молодіжної ради. До неї увійшли 10 представників молоді з усіх старостинських округів громади.

28 грудня у Курному відбулися перші установчі збори Молодіжної ради, під час яких обрали голову, заступника та секретаря. На цьому засіданні побував і наш журналіст.

- Молодіжна рада створена рішенням депутатів Курненської сільської ради у листопаді 2021 року та є консультативно-дорадчим органом місцевого рівня, – розповів Курненський сільський голова Леонід Корзун, який був учасником установчих зборів. – Молодіжна рада має сприяти постійному вдосконаленню державної молодіжної політики на території громади, забезпечувати узгодженість дій органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування у вирішенні питань, пов’язаних із життям молоді та її участю в усіх сферах життя суспільства і держави.

Молодіжна рада створена з метою залучення молоді до активної участі у громадському, культурному та соціальному житті громади, створенні здорового молодіжного середовища, підтримці молодіжних ініціатив та сприяння самореалізації молоді у Курненській територіальній громаді.

Наймолодшим учасницям Молодіжної ради 15 років – учениця Андріївської школи Тамара Флоря, яка є президентом освітнього закладу, та жителька с. Курне Ірина Боковенко, студентка. Найстаршою є 27-річна мешканка с. Курне Світлана Попик, перебуває у декретній відпустці.

Бажаючих очолити Молодіжну раду було двоє 18-річний житель ст. Курне , студент Житомирського державного університету ім. Івана Франка Дмитро Ігнатченко та 18-річна мешканка с. Великий Луг Марія Павлюк, яка навчається у Київському університеті імені Шевченка. Обоє набрали однакову кількість голосів.

Тому на зборах прийняли рішення вислухати «виборчі» програми розвитку Молодіжної ради усіх присутніх учасників. Шляхом таємного голосування головою консультативно-дорадчого органу стала 22-річна жителька с. Слобідка Ніна Гутник, яка працює культорганізатором Центру культурних послуг села Стрибіж. Її заступником обрали Дмитра Ігнатченка, а секретарем – Світлану Попик.

- У нас відбулися досить демократичні вибори очільника Молодіжної ради, – підсумував Леонід Корзун. – Бажаю успіхів молоді у нові цікавій великій справі!

 

Денис Войтенко

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису   Фото без описуФото без описуФото без опису  Фото без опису Фото без опису  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь