Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Проєкти символіки громади (Герба, Прапора).

Дата: 10.02.2022 15:44
Кількість переглядів: 5104

Герб № 1

Герб розміщений на традиційному геральдичному щиті золотого кольору , що символізує надію . достаток, радість, свободу , здоров’я. Обрамлений картушем із пшеничним колоссям одвічним символом України, символом багатства, основного напрямку діяльності краю. Пшеничне колосся гармонійно переплітає стрічка синього кольору.

Щит герба розтято золотим хрестом  на чотири поля два з яких зеленого кольору , інші- червоного та блакитного, які розміщені в шаховій послідовності, ніби перетікають один до іншого як за годинниковою стрілкою ( рух сонця) так і проти . На кожному із чотирьох полів представлені символи території.

Верхнє ліве поле червоного кольору – символізує любов мужність, великодушність і була притаманною символіці козацької доби періоду становлення української нації. Тут розміщено трипільський знак – сонце, яке нагадує про історичний факт – розміщення на території громади давнього трипільського  поселення.

Зелений колір символізує розташування громади в зоні українського Полісся. У верхньому правому полі розміщено квітку льону. Квіти льону відображають одну з основних галузей рослинництва, підкреслюють її значення в минулому і сучасному краю, символізують єдність поколінь та  славу льонарських традицій, прагнення людей до мирної праці.

У нижньому лівому полі зображення білого  млина – символу сільськогосподарської діяльності.

Нижнє праве поле  основи щита – синього кольору, що  символізує чесність вірність, досконалість, духовність. У гербі він також має додаткове навантаження як символ річок громади.  Тут зображено емблему футболіста, що підкреслює значення спорту в громаді.

Фото без опису

Герб № 2

Герб розміщений на традиційному геральдичному щиті золотого кольору , що символізує надію, достаток, радість, свободу , здоров’я. Обрамлений картушем із пшеничним колоссям одвічним символом України, символом багатства, основного напрямку діяльності краю. Пшеничне колосся гармонійно переплітає стрічка синього кольору.

Щит герба розтято золотим хрестом  на чотири поля два з яких зеленого кольору , інші- жовтого та блакитного, які розміщені в шаховій послідовності, ніби перетікають один до іншого як за годинниковою стрілкою ( рух сонця) так і проти . На кожному із чотирьох полів представлені символи території.

Верхнє ліве поле зеленого  кольору – колір символізує розташування громади в зоні українського Полісся. Тут розміщено трипільський знак – сонце, яке нагадує про історичний факт  розміщення на території громади давнього трипільського  поселення.

  Верхнє праве поле - жовтого кольору ,  розміщено квітку льону. Квіти льону відображають одну з основних галузей рослинництва, підкреслюють її значення в минулому і сучасному краю, символізують єдність поколінь та  славу льонарських традицій, прагнення людей до мирної праці.

У нижньому правому  полі  на зеленому фоні зображення білого  млина – символу сільськогосподарської діяльності.

Нижнє ліве поле  основи щита – блакитного  кольору, що  символізує чесність вірність, досконалість, духовність. У гербі він також має додаткове навантаження як символ річок громади.  Тут зображено емблему футболіста, що підкреслює значення спорту в громаді.

Фото без опису

Опис Прапора №1

Полотнище Прапора співвідношенням 3:3:3:2 умовно розділено на три горизонтальних смуги та одну вертикальну.

Верхня третина - полотно блакитного (синього) кольору, кольору глибини, стабільності, довіри і мудрість, кольору знань та правди, потужності та серйозності, кольору чистого неба, кольору, який символізує великодушність, чесність і бездоганність.

Нижні дві третини - полотнище жовтого кольору, - що символізує сонце та стигле колосся.

По нижній частині Прапора проходить червона смуга – символ любові, мужності, сміливості,  славетного історичного минулого

З лівої сторони розміщена зелена смуга – символ достатку, надії, свободи, радості і процвітання, природи і молодості. В даному Прапорі зелений є символом лісів на території громади. Ще він є синтезом жовтого і блакитного – кольорів прапора України.

На зеленій частині полотна розташований герб громади.

Фото без опису

Опис Прапора №2

Полотнище Прапора співвідношенням 3:2:3 умовно розділено на три горизонтальних смуги

Верхня третина - полотно блакитного (синього) кольору, кольору глибини, стабільності, довіри і мудрість, кольору знань та правди, потужності та серйозності, кольору чистого неба, кольору, який символізує великодушність, чесність і бездоганність.

Середина полотнища – вузька смуга зеленого кольору символізує достаток, надію, свободу, радість і процвітання, природу і молодость. В даному Прапорі зелений є символом лісів на території громади. Ще він є синтезом жовтого і блакитного – кольорів прапора України

По нижній частині Прапора проходить жовтий колір, - що символізує сонце та стигле колосся.

На верхній частині блакитного (синього) кольору розташований герб громади.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь