Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Профілактична робота із суб’єктам пробації.

Дата: 19.07.2022 13:13
Кількість переглядів: 5566

Фото без опису Фото без опису18 липня 2022 року під час періодичної реєстрації начальник Житомирського районного сектору №8 філії Центру пробації у Житомирській області Тетяна Горбатюк провела із суб’єктами пробації додаткове роз’яснення порядку та умов відбування покарання з випробуванням.

Під час проведеної бесіди засудженим особам нагадано, що згідно зі статтею 15 Закону України «Про пробацію»  мають право користуватися всіма правами людини і громадянина, передбаченими Конституцією України, крім обмежень, визначених законами України і встановлених рішенням суду. Ознайомлені, що мають право на роз’яснення своїх прав та обов’язків, отримання інформації про умови відбування покарання та здійснення органом пробації нагляду, участь у складанні індивідуального плану роботи, отримання інформації про можливу допомогу і консультації, участь у програмах і заходах, що організовуються органом пробації, оскарження рішень, дій або бездіяльності персоналу органу пробації.

Згідно з частиною третьою статті 164 КВК України  зобов’язані виконувати обов’язки, які покладені на їх судом, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи та навчання, з’являтися за викликом до уповноваженого органу з питань пробації.

Ознайомлені, що згідно зі статтею 166 КВК України, якщо засуджений не виконує обов’язки, встановлені Кримінально-виконавчим кодексом України, Законом України «Про пробацію», а також покладені на їх судом, або систематично вчиняє правопорушення, що призводять до адміністративних стягнень і свідчать про їх небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації вносить до суду подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання.

Також, повторно роз’яснено якщо день реєстрації припадає на вихідний, святковий день, то реєстрація переноситься на наступний робочий день.

Мета проведеної роботи – нагадати підобліковим особам про їх права та обов’язки під час іспитового строку та не вчинення повторних кримінальних правопорушень.

 

Житомирський районний сектор №8

філії Державної установи «Центр пробації»

 у Житомирській області

(смт. Пулини)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь