Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Дослідження води в с.Курне Курненської громади.

Дата: 29.12.2022 11:34
Кількість переглядів: 1283

В серпні цього року було проведено дослідження якості води з джерел, якими найчастіше користуються жителі села Курне. Дослідили воду в межах ініціативи « У пошуках чистої води»  від ГО « Екодія»

Загальна характеристика якості води  з джерел водопостачання  с. Курне є наступною.

       Аналіз результатів точкового моніторингу вод (див. табл.) свідчить, що усі розглянуті джерела водопостачання придатні до централізованого або нецентралізованого водопостачання. Згідно критерії ДСТУ 4808 два джерела  водопостачання  ( свердловина шкільна та криничка з джерельної водою за селом  відносяться до І категорія якості. Криниця біля церкви   (індекс якості понад 1,5) характеризуються перехідною якістю вод від «відмінних» до «добрих - частково забруднених». 

    Два з трьох досліджених джерел водопостачання мають добру та задовільну загально-санітарну якість води. Найгіршою за загально-санітарними параметрами є вода криниці біля церкви Це джерело водопостачання потребує додаткового очищення або кондиціонування води.

Вода з досліджених  джерел водопостачання  відповідає смаковим критеріям якості.  Проте   результати  бактеріологічного аналізу води у криниці біля церкви с. Курне свідчать про значне бактеріальне забруднення, яке потребує невідкладних санітарний дій та тимчасового обмеження використання джерел для питного водопостачання. Для цього джерела буде проведено  контрольний  бактеріологічний  аналіз та  прийнято рішення про безпеку споживання води.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь