Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Зустріч із представником бюро правової допомоги

Дата: 06.11.2023 14:02
Кількість переглядів: 337

Фото без описуОсоби, які засуджені і відбувають покарання, не пов’язане з позбавлення волі, доволі часто стикаються з низкою юридичних питань, які потребують їх вирішенню. І, зважаючи на їхні минулі правопорушення, мають низьку правову грамотність. У зв’язку з цим завідувач сектору Пулинського бюро правової допомоги Олексій Невмержицький на основі підписаного Меморандуму про співпрацю провів правопросвітницький захід для даної категорії громадян.

Під чергової зустрічі, 6 листопада 2023 року суб’єкти пробації мали змогу отримати кваліфіковані консультації і роз’яснення щодо виниклих правових питань. Адже згідно з частиною першою статті 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. А також, відповідно до Закону України «Про пробацію» суб’єкти пробації мають право на роз’яснення своїх прав та обов’язків, отримувати інформацію про можливу допомогу і консультації, оскаржувати рішення, дії та бездіяльність органів пробації.Фото без опису

Соціально-виховна робота разом із заходами нагляду включаються до індивідуального плану роботи із засудженим контроль за особою, яка вчинила правопорушення, а також допомоги, спрямована на підтримку такої особи в суспільстві (консультування, мотивування до змін, сприяння у вирішенні проблемних питань). 

В завершенні зустрічі, засудженим наголошено про правові наслідки, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопору.

 

Житомирський районний сектор №8

філії Державної установи «Центр пробації»

у Житомирській області

(смт. Пулини)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь