Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Зустріч із представником бюро правової допомоги

Дата: 06.11.2023 14:02
Кількість переглядів: 367

Фото без описуОсоби, які засуджені і відбувають покарання, не пов’язане з позбавлення волі, доволі часто стикаються з низкою юридичних питань, які потребують їх вирішенню. І, зважаючи на їхні минулі правопорушення, мають низьку правову грамотність. У зв’язку з цим завідувач сектору Пулинського бюро правової допомоги Олексій Невмержицький на основі підписаного Меморандуму про співпрацю провів правопросвітницький захід для даної категорії громадян.

Під чергової зустрічі, 6 листопада 2023 року суб’єкти пробації мали змогу отримати кваліфіковані консультації і роз’яснення щодо виниклих правових питань. Адже згідно з частиною першою статті 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. А також, відповідно до Закону України «Про пробацію» суб’єкти пробації мають право на роз’яснення своїх прав та обов’язків, отримувати інформацію про можливу допомогу і консультації, оскаржувати рішення, дії та бездіяльність органів пробації.Фото без опису

Соціально-виховна робота разом із заходами нагляду включаються до індивідуального плану роботи із засудженим контроль за особою, яка вчинила правопорушення, а також допомоги, спрямована на підтримку такої особи в суспільстві (консультування, мотивування до змін, сприяння у вирішенні проблемних питань). 

В завершенні зустрічі, засудженим наголошено про правові наслідки, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопору.

 

Житомирський районний сектор №8

філії Державної установи «Центр пробації»

у Житомирській області

(смт. Пулини)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь