Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Сімейний патронат як складова системи захисту прав дитини

Дата: 29.03.2024 08:19
Кількість переглядів: 345

У Житомирському районі тривають заходи щодо пошуку кандидатів у патронатні вихователі. З цією метою сьогодні, 28 березня, спеціалісти служби у справах дітей Житомирської РВА спільно з колегами із Курненської сільської та Пулинської селищної рад, консультантом роботодавця Пулинського відділу Житомирської філії Житомирського обласного центру зайнятості провели зустріч з незайнятими  громадянами, які перебувають на обліку у згаданому вище відділі ЖФ ЖОЦЗ.

Фото без опису

Темою зустрічі стало патронатне виховання як альтернатива працевлаштуванню. Фахівці розповіли людям про те, що таке патронат над дитиною, про порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, які передбачені виплати соціальної допомоги на утримання дитини в такій родині та оплати послуги патронату над дитиною тощо.

Нагадаємо, патронат є професійною комплексною послугою, що передбачає тимчасовий догляд, виховання і реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь