Радіаційний фон Житомирської області
09:13 25.03.2024
Радіаційний фон Житомирської області
09:13 25.03.2024
08:23 25.03.2024
09:55 22.03.2024
Ти як: Кількість пацієнтів з ПТСР в Україні зростає
Протягом останніх двох років фіксується значне збільшення пацієнтів зі встановленим діагнозом посттравматичний стресовий розлад (ПТСР).13:09 20.03.2024
Підбили проміжні підсумки змагань в межах проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
На Житомирщині добігає фінішу ІІ, територіальний, етап змагань в межах проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Під час обласної онлайн-наради за участю керівництва районних військових адміністрацій, яку провів заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, підбивалися проміжні підсумки змагань.13:09 20.03.2024
Корисна інформація для платників податків
Податкова інформує: Порядок розрахунку мінімального податкового зобов’язання Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що відповідно до п.297(1).1 ст. 2971 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) платники єдиного податку – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов'язані подавати додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов'язання у складі податкової декларації за податковий (звітний) рік. Мінімальне податкове зобов'язання (далі – МПЗ) – мінімальна величина податкового зобов'язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов'язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до Кодексу. Сума МПЗ, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі – підприємцю, є загальним МПЗ (пп. 14.1.114(2) ст.14 Кодексу). МПЗ визначається за період володіння (користування) земельною ділянкою, який припадає на відповідний податковий (звітний) рік (пп. 38(1).1.4 п. 38(1).1 ст. 38 Кодексу). При цьому з урахуванням пп. 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 Кодексу сільськогосподарські товаровиробники для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подають, зокрема, не пізніше 20 лютого поточного року: загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ), – контролюючому органу за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку); звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки – контролюючому органу за місцем розташування такої земельної ділянки (юридичні особи).11:41 20.03.2024
11:40 20.03.2024
КМУ: Пільги на комунальні послуги для учасників бойових дій
Учасники бойових дій мають право на 75% знижку плати за житлово-комунальні послуги в межах встановлених норм споживання.11:36 20.03.2024
Підприємці можуть відвідати цікаві підприємства на Вінниччині
За підтримки EU4Business підприємці можуть відвідати цікаві підприємства на Вінниччині ГО "Вдоскональ себе" запрошує представників малого та середнього бізнесу на навчально-консультаційний бізнес-візит до підприємств аграрного сектору та харчової промисловості Вінницької області. В межах програми EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини 27 березня планується відвідування місцевих підприємств: виробника сільськогосподарської техніки, «Вінницького хріну» та фруктових наповнювачів з ягід фруктів/овочів та експертів з точного землеробства. Критерії відбору учасників візиту до підприємств Вінниччини: ● офіційна реєстрація підприємця; ● релевантні сфери діяльності; ● участь в проекті «Школа підтримки малого та середнього бізнесу»; ● пріоритет буде надаватися учасникам із інших областей (тобто з Житомирської та Хмельницької). Підприємці-учасники відвідають такі підприємства: ● ТОВ «Агромаш-Калина» є виробником сільськогосподарської техніки, ціль якої розробляти, виробляти та реалізовувати продукцію високої якості. Агрегати своїм конструктивним рішенням призначені для сучасного агрономічного методу господарювання, який допомагає сільськогосподарським суб'єктам при мінімальних затратах коштів, досягти високих врожаїв. ● ТОВ "Фруктона" має повний цикл від вирощування до заморозки та виготовлення фруктових наповнювачів з ягід фруктів та овочів. Це власний аграрний бізнес по вирощуванню вишні, яблука, полуниці, малини, ожини, смородини, лохини. Завод першої трансформації, шокова та статична заморозка, сучасне обладнання для широкого комплексу послуг – мийка, сортування, інспекція, вибивання кісточки, очищення шкірки, 3Д різка, пакування. ● ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» – одне з лідируючих підприємств Вінниччини у галузі плодоовочевої консервації. Відомий усім продукт – візитна картка компанії – хрін «Вінницький» з буряком. На сьогодні товарний асортимент складається з понад 50 найменувань продуктів харчування: хрін столовий, гірчиця, майонез, соуси, круп'яні палички, сухі сніданки, борошно текстуроване, квас. ● ТОВ «FRENDT» – це команда експертів з точного землеробства. Мають відповідне обладнання та надають послуги із впровадження точного землеробства, забезпечують сервісне обслуговування клієнтів. Для того, аби поїхати до цих підприємств потрібно пройти реєстрацію за посиланням: https://forms.gle/SnNnM5asdjJ88UpW615:56 18.03.2024
КОРИСНЕ ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛІ ТА ВДОМА.
КОРИСНЕ ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛІ ТА ВДОМА. Багато вже було сказано і написано про реформу шкільного харчування. Її основна мета – покращення здоров’я дітей і підлітків у найближчій перспективі. Однак, реформа не дасть очікуваного результату, якщо вдома ми будемо продовжувати наминати сардельки з булочками і цукерками та давати дітям нездорову їжу для перекусів у школі. Для полегшення здорового вибору продуктів, яким повинно знайтися місце у шкільному ланч-боксі. В основі шкільних перекусів мають бути продукти, які надовго дають відчуття ситості. До них належать такі, що містять у своєму складі досить багато білка (хліб, горіхи, твердий сир, яйця тощо). Бутерброди та сендвічі треба робити з цільнозернового хліба. Варто привчати дитину до нього поступово – спочатку спробуйте приготувати бутерброд з однієї скибочки білого хліба та однієї скибочки цільнозернового чи чорного хліба. ВАЖЛИВО ПАМ'ЯТАТИ: Не використовуйте у бутербродах майонез, плавлений сир та інші магазинні «намазки»; Вибирайте начинку для бутерброда з низьким вмістом жиру. Це може бути нежирне м’ясо (в тому числі курка або індичка), риба (наприклад, тунець або лосось), твердий сир із низьким вмістом жиру; Завжди додавайте до бутербродів зелений салат та овочі: помідори черрі або шматочки моркви, огірка, селери та перцю. В окреме відділення ланч-боксу налийте знежирений хумус чи інший соус – з ним дітям буде смачніше їсти овочі; Завжди кладіть шматочки фруктів та ягоди, які дитині легко з’їсти за один раз. Порізане яблуко, помита полуниця, чорниця, шматочки мандарина чи апельсина, скибочки дині. Полийте фрукти лимонним соком, щоб вони не темніли. У зимовий сезон можна класти у ланч-бокс консервовані фрукти без додавання цукру; Замість фруктових чи шоколадних батончиків покладіть корисні сухофрукти – родзинки та курагу. Зверніть увагу, що ці продукти можуть прилипати до зубів, тому їх треба споживати тільки під час їжі, щоб зменшити ризик розвитку карієсу; Замініть тістечка, шоколад на цільнозернові батончики та печиво; Обирайте йогурти з низьким вмістом жиру та цукру. Віддавайте перевагу білим йогуртам, до яких можна додати власні фрукти; Якщо сир містить багато жиру і солі, то давайте його менше. Обирайте нежирні і помірно солоні сорти сиру; Залучіть дітей до підготовки та вибору того, що є в їхньому ланч-боксі. Вони з більшою ймовірністю з’їдять страви, які допомагали складати. Будьте креативними та робіть ланч-бокси яскравими, додавайте різні продукти.14:09 18.03.2024